Fűtési puffer és HMV tartályok

Fűtési puffer tároló Centrometal CAS

fűtési puffer tárolók

A fűtési puffer tároló központi fűtésrendszerbe kapcsolt fűtési melegvíz tartály, melyek a megtermelt és a fűtésre közvetlenül fel nem használt hőenergiát felfogják, tárolják, majd a fűtési meleg víz igénynek megfelelő tempóban betáplálják a rendszerbe. 500 és 200.000 liter közötti űrtartalomban. Egy puffer tartály a legjobb módszer arra, hogy szilárd tüzelésű kazánjából kevesebb tüzelőanyag felhasználásával több energiát hozzon ki.

Puffer tároló inox HMV tartállyalCentrometal CAS-B

fűtési puffer tárolók beépített HMV tartállyal

Fűtési puffer tároló csőspirállal Centrometal CAS-S

fűtési puffer tárolók beépített szolár csőspirállal

A fűtési puffer tároló csőspirállal egy kapcsolt fűtési meleg víz tartály, mely a kazánból és egy alternatív hőforrásból származó hőenergiát felfogják, tárolják, majd a fűtési igénynek megfelelő tempóban betáplálják a rendszerbe. 500, 750 vagy 1000 literes űrtartalomban. A másik hőforrás az esetek nagy többségében a rendszerbe csatlakoztatott napkollektorból érkező forró víz. Így a fűtés költségeit a téli napsugárzás felhasználásával is tovább csökkentheti.

Puffer hőcserélővel és HMV tartállyal Centrometal CAS-BS

fűtési puffer tárolók beépített szolár csőspirállal és HMV tartállyal

Puffer hőcserélővel és HMV tartállyal, a fűtésrendszerbe kapcsolt fűtési meleg víz tartály, szolár csőspirállal és inox HMV tartállyal kiegészítve, melyek hőtárolásra és használati meleg víz előállítására is alkalmasak. Az alapkivitelű tárolóba beépítésre kerül a szolár csőkígyó, illetve afelett egy 125 vagy 170 literes rozsdamentes acélból készült HMV tároló is. A meleg vizet tárolják, majd a fűtési és HMV igénynek megfelelő tempóban betáplálják a rendszerbe. 500, 750 vagy 1000 literes űrtartalomban.

Fali HMV tároló és tartály Centrometal SKB-Digi / LKB-Digi

INOX tartályok használati melegvíz előállításra és tárolásra

A fali HMV tároló és tartály használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított, magas higiéniai színvonalat garantáló, rozsdamentes acél tartályok, beépített digitális szabályzóval. Háromféle méretben, függőleges vagy vízszintes elrendezésben készülnek. A tartályba bevezetett csőspirál hőcserélőn keresztül a kazán fűtési meleg vize, vagy egy napkollektor hője is hasznosítható. Ezt egészíti ki alternatív hőforrásként a tartályba beépített elektromos fűtési panel.

HMV tartály és tároló Centrometal STEB (200-600 liter)

INOX tartályok használati melegvíz előállításra és tárolásra

A HMV tartály és tároló elsősorban napkollektorral összekapcsolt, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított, magas higiéniai színvonalat garantáló, rozsdamentes acél tartályok. Beépített automatikus napkollektor szabályzással. A tartályba bevezetett nagy hő átadó felülettel bíró két csőspirál hőcserélőn keresztül, a napkollektorból származó hőenergia, a kazán fűtési meleg vize, és további lehetőségként egy beépített elektromos fűtő betét biztosítja a használati meleg víz előállítást.

Inox HMV tároló hőcserélővel Centrometal TB (120-800 liter)

INOX tartályok használati melegvíz előállításra és tárolásra

Az inox HMV tároló hőcserélővel, használati meleg víz előállításra és tárolásra kialakított, magas higiéniai színvonalat garantáló, rozsdamentes acél tartályok, beépített termosztát szabályzással. A tartályba bevezetett nagy hő átadó felülettel bíró csőspirál hőcserélőn keresztül a kazán fűtési meleg vize, vagy egy másik hőforrás hője is hasznosítható. Gyakran napkollektor rendszerbe kapcsolva, plusz kiegészítő hőtároló kapacitást biztosít a STEB HMV tartályok mellé.