Menu

LandriTherm meleg levegős kazán

LANDRITHERM MELEG LEVEGŐS KAZÁNA Landritherm meleg levegős kazán gyártó, kifejezetten fűtés- és szárítás technikára szakosodott osztrák LASCO cég 1987 óta gyárt és fejleszt fűtéshez, széna-, és terményszárításhoz használható légbefúvásos berendezéseket, valamint erdészeti gépeket.
Az elmúlt 30 év alatt gyártott berendezéseik típusaihoz szükséges pótalkatrészek jelen pillanatban is raktárukról elérhetők, így bármilyen pótlás vagy csere esetén Ön a legrövidebb várakozási idővel számolhat.

A 29 kW és 2500 kW közötti teljesítményben elérhető a meleg levegős kazán, fa, faapríték vagy pellet üzeműek, és szabályozott mennyiségű, akár 140 C° hőmérsékletű levegőt is képesek tartósan előállítani. 

A meleg levegős kazánok a levegő-levegő hőcserélőkőn keresztül, tiszta, füstgázzal nem érintkező oxigén dús meleg levegőt juttatnak be a fűtendő épületbe vagy szárítóba, legyen szó hasábfa, pellet vagy aprítékkal történő üzemeltetésről. Ezen technológiának köszönhetően például az állattartó telepeknél a szellőztetés jelentős mértékben csökkenthető, mely nem kevés energiamegtakarítással jár együtt. 

A korábban LASCO, 2015 tavaszától LandriTherm néven gyártott légbefúvásos berendezések egyszerűen és gyorsan telepíthető, meleg levegős kazán, melyek működéséhez nem szükséges kiépített vizes fűtési rendszert. A vizes fűtéssel szembeni előnye, hogy a telepítés olcsóbb, egyszerűbb, nem igényel fűtésszerelő szakembert, kültérben is elhelyezhető, nincs fagyveszély, időszakos működés esetén a téli hónapokban nem kell leengedni a rendszerből a vizet. A Landritherm meleg levegős kazánok könnyen oldhatók az adott épület fűtési rendszerétől, így akár mobil, bárhová könnyen telepíthető fűtési eszköznek is tekinthetjük.

A Landritherm meleg levegős kazán felhasználási területei a légkülönbözők lehetnek, mint például tornatermek, csarnokok, ipari csarnokok, közösségi terek, állattartó telepek, festőkamrák, szárító kamrák, fa szárítók, termény szárítók, gyógynövény szárítók, mag szárítók, aszaló üzemek. Építő iparban a téliesítésnél használt pébégáz üzemű rendszereket is kiválthatja. 

Magyarországon jelenleg már működő rendszerek, csarnok fűtés mellet többek között, automata fejőház fagyás elleni védelmét, pellet gyártó üzem alapanyag szárítását, valamint mezőgazdasági terményszárító meleg levegő ellátást is biztosítja.

A biomassza tüzelőanyagon alapuló üzemeltetéssel, a meleg levegős kazán használata, a jelenlegi tüzelőanyag költségeinek akár 85%-át is megtakaríthatja!

Bővebb információt a márkaoldalon talál

Részletek