Menu

Agri pellet égőfej TermoCabi

TermoCabi SPL 25-100 műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonraTermoCabi SPL 200-1000 műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra

TERMOCABI SPL BIOMASS ACTIVE (20-1000 kW)

agri pellet égőfej

Kimondottan mezőgazdasági melléktermékekből készített pellet elégetésére kialakított, acél szerkezeti elemekből felépülő pellet égőfej. Automatikus, öt fokozatú teljesítmény modulációval, pellet adagolással, gyújtással, kombinált sűrített levegős és mechanikus égőfej tisztítással. Melynek köszönhetően a magasabb hamutartalmú és kisalakosodó pelletek is elégethetők.


Az agri pellet égőfej sorozat 20 kW és 1000 kW közötti névleges teljesítményű változatban, két féle vezérlőelektronikával érhető el.

                                          (min.-max. teljesítmény)
TermoCabi SPL 25 BA             12,5-20 kW
TermoCabi SPL 35 BA                20-35 kW
TermoCabi SPL 50 BA                25-40 kW
TermoCabi SPL 65 BA                30-65 kW
TermoCabi SPL 100 BA              50-80 kW
TermoCabi SPL 200 BA          100-160 kW
TermoCabi SPL 300 BA          150-280 kW
TermoCabi SPL 350 BA           150-350 kW
TermoCabi SPL 600 BA          300-600 kW
TermoCabi SPL 1000 BA       300-1000 kW

Az égőfejre épített vezérlő elektronika az öt legkisebb teljesítményű égőfej esetében egy egyszerűbb kialakítású vezérléssel is rendelhető. Ebben az esetben önálló kazánvezérléssel rendelkező kazánokhoz használható, ahol az égőfej vezérlése sem a kazán, sem a keringető szivattyú, de a kazán biztonsági termosztátját sem szabályozza.

A magasabb szintű vezérlő elektronika, mely a 100 kW feletti égőfej teljesítmény felett már alapfelszereltség, egy, a kazánra szerelhető vezérlést jelent. Ez a vezérlés a kazánvíz hőmérsékletét, a keringető szivattyút vezérli, egy manuális biztonsági termosztáttal is felszerelt, sőt egy szoba termosztáthoz kapcsolva, a teljes fűtési rendszer vezérlését is képes ellátni.

Az égőfej teste, nagy hőállóságú acélból készül. A vezérlésen túl, igény szerint sűrített levegő tartállyal, adagoló csigával, pellet tartállyal és forgócellás pellet adagolóval is rendelhető.

TermoCabi SPL agri pellet égőfejek legfontosabb jellemzői:
Pellet égőfej 6-8 mm átmérőjű agri pellet elégetésére, magas hőállóságú acél komponensekből, automata tüzelőanyag adagolással, automatikus gyújtással, automatikus működésű sűrített levegős és mechanikus égőfej tisztítással, primer és szekunder égési levegő hozzáadással. Hőmérséklet érzékelő az égőfej adagoló csonkon, mely lekapcsolja az égést, ha a hőmérséklet a biztonságos tartomány fölé emelkedik.
A tüzelőanyag adagolása a kazán mellé épített pellet tároló tartályból, az adagoló csigával automatikusan, a hőigénynek megfelelően történik.
A pellet tartály 120 kg vagy 220 kg pellet befogadására kialakított űrtartalomban felárért rendelhető, illetve szintén felárért kiegészítő készlet rendelhető arra az esetre, ha egy tartályból egy időben két égőfejet szándékozunk ellátni tüzelőanyaggal.
Pellet adagoló csiga egyfázisú, illetve 100 kW égőfej teljesítmény felett akár háromfázisú villanymotorral szerelt kivitelben, 1740 / 2200 mm hosszúságban, felárért rendelhető.
Sűrített levegő tartály, festett acél kivitelben, a szükséges vezetékekkel és szelepekkel, felárért rendelhető. A megfelelő méretű kompresszor nem része a tartály szettnek. (SPL 25 – 1 db 10 literes tartály, SPL 35 / 50 – 2 db 10 literes tartály, SPL 65 / 100 - 2 db 10 literes és 1 db 23 literes tartály, SPL 200 / 300 / 350 - 1 db 10 literes és 2 db 23 literes tartály)
Forgócellás pellet adagoló, visszaégésgátló biztonsági eszközként az égőfej és a pellet tartály közé.
Elektromos panel a háromfázisú adagoló csigához, illetve csigához és a forgó cellás adagolóhoz felárért rendelhető.
Kétszintű, elektronikus égőfej vezérlés. Égőfejbe vagy a kazánra épített vezérlő egység, mikrokapcsolós felülettel és hiba jelzőfény kijelzéssel.


Az égőfej alapfelszereltsége:

 • agri pellet égőfej adagoló csigával, gyújtó patronnal, és biztonsági hőmérséklet érzékeléssel
 • égőfej működés vezérlés (mechanikus és sűrített levegős tisztítás vezérlésével)
 • magyar nyelvű kezelési utasítás
 • 1 év garancia az égőfejre és az elektronikus vezérlésre

Rendelhető kiegészítők:

 • 120 vagy 120 kg kapacitású pellet tartály
 • 220 kg kapacitású, 2 db pellet kitároló csigára kialakított pellet tartály
 • 1740 vagy 2200 mm hosszúságú pellet kitároló csiga, gravitációs ejtőcsővel
 • forgócellás pellet adagoló
 • sűrített levegő tartály
 • elektromos panel háromfázisú pellet adagoló csigához
 • elektromos panel háromfázisú pellet adagoló csigához és forgócellás adagolóhoz