Menu

MAGNUM beltéri elektromos padlófűtés

MAGNUM elektromos kül- és beltéri katalógus 2016MAGNUM Mat elektromos fűtőszőnyeg telepítési útmutatóMAGNUM Cable elektromos fűtőkábel telepítési útmutatóMAGNUM Foil elektromos fűtőfólia telepítési útmutató

A MAGNUM elektromos padlófűtés termék kínálata, új építésű ingatlanok, és utólagos átalakítások esetére is a megfelelő megoldást kínálja, nem csak elsődleges,  hanem kiegészítő hőforrásként való alkalmazásra egyaránt.

Beltéri elektromos padlófűtés:

  • MAGNUM Mat elektromos fűtőszőnyeg
  • MAGNUM Cable elektromos fűtőkábel
  • MAGNUM Foil elektromos fűtőfólia


MAGNUM Mat

Egyedi kialakítású, szőnyeg jellegű padlófűtési berendezés, mely jellemzően a már kialakított aljzatú padlók, illetve a meglévő padlóburkolatok felületére kerül rögzítésre, így a már burkolt helységek padlófűtése akár utólag is megvalósítható.
Mindössze 4 mm vastag, és a csemperagasztó rétegbe vésés és bontás nélkül is lefektethető. Mivel gyakorlatilag közvetlenül a burkolat alatt helyezkedik el, jelentősen lerövidül a padló felfűtési ideje, melynek köszönhetően az időszakosan használt helyiségekben (fürdőszoba, játszószoba, iroda, stb.) is jól alkalmazható. A MAGNUM Mat 22 különböző méretben érhető el, 0,75-től 25 m2-ig. A fűtőszőnyeg elektromos vezetékében futó két ér egy hurkon keresztül a szőnyeg végén összekapcsolódik, ezért elégséges a fűtőszőnyeget egy ponton csatlakoztatni az elektromos hálózathoz. A tápkábel és fűtőkábel egy egyedi csatlakozási móddal, gyárilag a kábelen belül megoldott. Vezérlése minden esetben egy termosztáttal szabályzott, melyen keresztül a fűtőberendezés közvetve csatlakozik az elektromos hálózathoz.

MAGNUM Cable
Elektromos fűtőkábel, mely elsősorban az aljzatbetonba való telepítésre került kialakításra. A lefektetett kábelek közti távolság határozza meg a négyzetméterre számított fűtési teljesítményt. Ezzel biztosítva lehetőséget nagyobb fűtési kapacitás (gyorsabb reakcióidő, magasabb hőmérséklet), vagy ellenkezőleg, alacsonyabb kapacitás (állandó, vagy alacsonyabb hőmérséklet) kialakítására. A fűtőkábel hajlítható, így telepítése egyszerűen kivitelezhető. Rögzíthetjük MAGNUM Isorol szigetelőfóliára alumínium szalaggal, hegesztett síkhálóra kábelkötegelővel, vagy fém rögzítőszalag segítségével akár közvetlenül a betonra.
Fontos! Ha szigetelőanyagot teszünk a kábel alá, akkor min. 5 cm kell, hogy legyen a betonvastagság fölötte! Saját fejlesztésű termosztátjaink számolnak a szükséges felfűtési idővel, programozásuk könnyű, és az egyéni hőigényekre szabható. A radiátor nélküli fűtési rendszer kialakítás pedig nagy belső helykihasználási szabadságot ad Önnek.

MAGNUM Foil
A fa-, parketta és laminált padlók egyre szélesebb körben alkalmazott padlóburkolat megoldások. Ezen melegburkolatok fűtésére kínál megoldást, az újonnan kifejlesztett, csúcsminőségű MAGNUM Foil fűtőfólia. Közvetlenül a fa padlóburkolat alá telepíthető. Rendkívül vékony fűtőberendezés (mindössze 3 mm), vezérlése digitális termosztáttal és padlószenzorral történik, így a felfűtés a teljes felületen egyenletesen jelentkezik. A fa burkolat minőségének megőrzése érdekében a padló hőmérséklet maximuma a termosztát és a szenzor által szabályozott (jellemzően max.28 °C).

Az egyes padlófűtési rendszerekről és típusokról, műszaki jellemzőkről valamint a rendelhető termosztátokról bővebben a MAGNUM Termék katalógusban olvashat. A katalógus letöltése érdekében kérjük kattintson az ezen a weboldalon lévő kép alatti "PDF" ikonra. Konkrét kérdés esetén hívja Horváth Károly kollégánkat vagy írjon nekünk. A kapcsolat felvételhez kérjük, kattintson IDE.